Pentuja


Suunnitteilla pentuja keväälle 2018!
Kysymyksiä saa laittaa: idaalexandersson96(at)gmail.comIsäehdokas on Yego, Amoenus Yego
4n sukupolven sukusiitosprosentti on 1,57%
8n sukupolven sukusiitosprosentti on 3,50%

Amoenus Yego

Säkäkorkeus: ~41 cm

Lonkat A/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: OK

Näyttelyt: JV-14, 2 x SERT
Agility: medi3
FI AVA, FI AVA-H, EE AVA
Video1 (Agility)
Video2 (Agility)
Video3 (Agility


Kuusipeuran Loria Aisla Xema

Säkäkorkeus: ~35cm
Paino: 8,5kg
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV1
Polvet: 0/0 (edel. lat 1/1)
Silmät: Terveet

Näyttelyt: C.I.B,  FI MVA,  HU MVA,  RO MVA
Spanielien taipumuskoe: SPA1 (hyväksytty)
Mejä: AVO3
Agility: mini3 , 1x SERT-A
Video1 (Agility)
Video2 (Agility)
Video3 (SPA1)


Yegohan on sellainen luonnonlapsi, hössö mutta kuitenkin kiltti. Iloinen hulivili. Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, sietää uroksiakin. Aina valmis kaikkeen puuhailuun. Tekee töitä aina täysillä, eikä luovuta helpolla. Paras palkka on lelu, mutta kyllä makupalatkin käy. Mä olenkin aina sanonut, että se on tainnut periä Iinalta terrieriluonnetta. ;) Ihmisiä kohtaan ystävällinen, myös lapsia, mutta ei välttämättä ole hirveän kiinnostunut vieraista. Ei ole mitään kammoja, ei pelkää ukkosta tms.

Onhan se sellainen minäminä tyyppi. Jos jonkun muun kanssa tekee jotain, niin pakko tunkea mukaan. Vaikka onkin pienestä pitäen ollut kova puuhastelemaan, niin osaa myös hyvin rauhoittua kotioloissa. Usein tulee sohvalle viereen kyhnöttämään, jos vaikka katson telkkaria. 

Jos nyt jotain vikoja pitää löytää, niin metsässä lähtee hyvin helposti lapasesta. Eli riistaviettiäkin sillä on. Ja  myös löytää esim. peurojen ruokintapaikat. Eikä ole kyllä jäbällä silloin korvia. Kaiken kaikkiaan on ollut oikein mukava koira, ei ehkä ihan tyypillinen kooikeri. Oikein mahtava harrastuskaveri, vaikkei sen kanssa aina ihan helpolla pääsekään. :PXemaan ihastuin alunperin siinä kun se jokaisessa pentuvideossa aina rallatteli yksinään laidasta laitaan. Eli Xema on vähän sekopää eikä aina ihan vähääkään. :D Xeman paras piirre on sekopäisyys! Kotona Xema osaa rauhoittua, kun se on sille opetettu pennusta lähtien. Muuten Xema on kotona hyvin läheisyyden haluinen, etenkin minua kohtaan. Tykkää tulla viereeni sänkyyn ja kulkee perässäni jopa vessaan. :P Muutenkin haluaa osallistua lähes kaikkeen (esim. Tuolin kokoaminen, kenkien sovittaminen). Ei myöskään välttämättä välitä vieraista kovinkaan paljoa. Käy kyllä katsomassa, mutta oma perhe on kyllä paras!

Xemalle on ollut helppo opettaa kaikki naksuttimen avulla. Hyvä draivi tehdä asioita, mikä on auttanut esimerkiksi agilityssä. Xema nauttii myös vapaanajuoksemisesta yli kaiken. Huonoja puolia on lelun omiminen muita koiria kohtaan. Ihmisen antaa tietysti ottaa. Provosoituu muiden koirien haukkumisesta (haukkuva borderterrierri käynyt päälle, vaikuttaa?). Piirre, joka on opittu on pelko isoja koiria kohtaa. Nuorempana ei pelännyt, mutta muutama päälletulo on aiheuttanut epävarmuutta. Pentuna oli myös arempi tapaus, mutta samalla hyvin kiinnostunut kaikesta. Sosiaalistaminen on todella tärkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti